incl. BTWexcl. BTW

Reddingsvesten (CE/MED/SOLAS)

Of u werkzaamheden verricht op een vaartuig of elders boven of naast het water, dan dient dit altijd met veiligheid in het achterhoofd te gebeuren. Maar ook voor recreatie op of rond het water is dit het geval.

Arbeidsmiddelen dienen periodiek gekeurd te worden op slijtage en schade welke impact heeft op de (veilige) werking. Dit geldt dus ook voor reddingsvesten wanneer deze voor opdrachten door werknemers worden gebruikt. Voor recreatief gebruik is het keuren van een reddingsvest (nog) niet verplicht, maar ook daar wordt geadviseerd om minimaal eens in de twee jaar het vest te laten keuren. Het vest wordt blootgesteld aan allerlei factoren zoals weersomstandigheden en schade is niet altijd goed zichtbaar.

Op welke punten wordt er gekeurd en onderhoud uitgevoerd?

Een professional weet waar hij of zij op moet letten en wanneer de onderdelen in een goede conditie zijn. Daarnaast is een erkende keurmeester in het bezit van de juiste kennis en onderdelen om onderhoud op de juiste wijze uit te voeren. Het gecertificeerd keuringsstation van Besto controleert de dichtheid van het drijflichaam. Het vest wordt onder druk gezet om te kijken of er geen lucht wegloopt. Dit is essentieel om een goede werking te garanderen. Ook het CO2-patroon (optioneel) en de smeltcapsule (optioneel) worden gecontroleerd en eventueel vervangen. De automaat krijgt ook een inspectie en de staat van optionele lichtjes en batterijen wordt tevens gecheckt. Na de grondige keuring en onderhoud vouwt de keurmeester het reddingsvest weer correct en veilig op.

ToolSafety is een officieel "Selected Besto® Lifesavers Collection Point"

Besto® Collection Point

Op het water moet u blind kunnen vertrouwen op uw reddingsvest. Daarom is het verstandig om de controle en onderhoud door een gecertificeerd keuringsstation uit te laten voeren. Ga ook met een gerust gevoel het water op en lever uw Besto® of Talamex® reddingsvest in voor keuring en onderhoud. ToolSafety is een officieel Besto® Collection Point. Een goedgekeurd en onderhouden reddingsvest wordt voorzien van een certificaat waarin officieel is vastgelegd dat het voldoet aan de actuele normen en kan u 24/7 onder uw persoonlijke account in het ToolSafety Portal downloaden.