incl. BTWexcl. BTW

Keuren Elektrisch gereedschap (NEN 3140)

Het keuren van elektrische arbeidsmiddelen, handgereedschappen en machines is een wettelijke verplichting sinds 1998. De meest praktische invulling van deze verplichting is de keuring volgens NEN 3140 – de Nederlandse vertaling van de Europese norm EN 60335. Door het laten uitvoeren van periodieke keuringen van uw gereedschap voldoet u aan de wettelijk zorgplicht richting uw medewerkers! Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van elektrische arbeidsmiddelen, handgereedschappen en machines opgenomen. 

“Door het laten uitvoeren van periodieke keuringen van uw gereedschap voldoet u aan de wettelijk zorgplicht richting uw medewerkers!”

Wat gebeurt er tijdens de keuring?

Het aangeboden gereedschap wordt ingedeeld in de juiste klasse-indeling elektrische arbeidsmiddelen en handgereedschappen volgens NEN 3140.

Vervolgens vindt er een visuele inspectie van elektrische handgereedschappen en vast opgestelde machines plaats.

Daarna worden de verschillende metingen uitgevoerd waarbij wordt gekeken naar de grenswaarden behorende bij de klasse-indeling. Hierbij moet u denken aan de weerstand beschermingsleiding, isolatieweerstand, vervangende lekstroom, verschilstroom en aanraaklekstroom.

Tot slot vindt er een administratieve afhandeling van keuringen plaats volgens NEN 3140. Hierbij wordt ook uw keuringsrapport samengesteld.

Na afronding van de keuring kan u het keuringsrapport terugvinden en downloaden in het ToolSafety Portal.

ToolSafety doet er alles aan om keuren van uw gereedschap met zo min mogelijk hinder te verzorgen. Daarom is keuren ook mogelijk in de avonduren of in het weekend. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.