incl. BTWexcl. BTW

Keuren & onderhoud vluchtwegverlichting (NEN-EN 50172 & NEN-EN 1838)

Noodverlichting in openbare gebouwen of in bedrijven dient beschikbaar te zijn voor het geval de standaard verlichting wegvalt door een calamiteit zoals brand waardoor de elektriciteitsvoorziening niet meer werkt. Het is de noodverlichting die ervoor zorgt ervoor dat u in staat bent het pand te verlaten via een vooraf vastgestelde verlichte route (vluchtwegverlichting) die door groene pictogrammen (vluchtwegaanduiding) getoond wordt. Een goede vluchtweg is cruciaal voor een veilige evacuatie bij een calamiteit.

“Een goede vluchtweg is cruciaal voor uw veilige evacuatie bij een calamiteit”

De vluchtwegen in uw bedrijfspand moeten voorzien zijn van minimale vluchtwegverlichting zodat u in staat bent obstakels te vermijden en veilig kunt evacueren. Grote verblijfsruimten zoals bijvoorbeeld vergaderkamers, kantines of kantoren die aansluiten op zo’n vluchtroute dienen ook tijdens calamiteiten voorzien te zijn van algemene verlichting (anti-paniekverlichting). Zo bent u in staat de vluchtroute te bereiken en van daaruit uw weg naar een veilige plek of verzamelplaats te vinden.

Goede noodverlichting is van levensbelang en daarmee ook de controles om de correcte werking te garanderen. Jaarlijkse controle en onderhoud van en aan nood/vluchtweg verlichting is verplicht. Dit is vastgelegd in Bouwbesluit 2012 en Arbowet.

ToolSafety verzorgt de controles volgens de NEN-EN 50172 & NEN-EN 1838 en geeft u graag advies over de mogelijkheden.

ToolSafety voorziet u van al uw periodieke controles en inspecties. Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.