incl. BTWexcl. BTW

Keuren Hijs- en hefmiddelen (NEN 349/ NEN 818/ EN 1677)

Het keuren van hijsmiddelen, hefmiddelen etc. is gedetailleerd vastgelegd in de NEN 818 hijs- en hefmiddelen. Hierin staat omschreven hoe haken, kettingen, koppelingen, banden etc. gebruikt moeten worden. Bovendien is in de norm vastgelegd dat het keuren van hijsmiddelen minimaal eens per jaar uitgevoerd dient te worden.

ToolSafety voert keuringen uit onder én boven de haak!

Foto hijsmiddelen

Naast de visuele inspectie die de eindgebruiker op dagelijkse basis voor ingebruikname uit moet voeren dient u als eigenaar van het hijs- en hefgereedschap er zorg voor te dragen dat het gereedschap periodiek en in ieder geval jaarlijks door een deskundige geïnspecteerd wordt. U bent daarnaast verplicht een registratie van deze keuringen bij te houden. Zo voorkomt u aansprakelijkheidsstelling bij eventuele calamiteiten.

De hijs- en hefmiddelen zijn weer als volgt te verdelen in twee groepen:

  • hijswerktuigen (bijvoorbeeld hijskranen in de hal)
  • hijs- en hefgereedschappen zoals onder andere stroppen, hijsbanden, kettingen en hefmagneten.
  • *NIEUW* Vanaf heden verzorgen we ook de keuring van palletwagens, Pompwagens, en handpallettrucks!

In de wetgeving wordt gesproken over keuren door een deskundig persoon. Of een persoon deskundig is wordt aan de branche zelf overgelaten. Bij ToolSafety bent u verzekerd van een inspectie en/of keuring door een deskundig en persoonlijk gecertificeerd keurmeester. De ToolSafety keurmeester voert keuringen uit volgens de richtlijnen van EKH Richtlijnen en conform onder andere NEN 349, EN 1677, EN 1492.1 en machinerichtlijn.

Na afronding van de keuring kan u het keuringsrapport terugvinden en downloaden in het ToolSafety Portal.