incl. BTWexcl. BTW

E-Learning – Voldoende Onderricht Persoon (VOP)

Jaarlijkse (externe) keuringen zoals de keuringen die we vanuit ToolSafety aanbieden zijn niet alleen goed om op de hoogte te blijven van de actuele veiligheidssituatie in uw onderneming maar zijn daarnaast vaak ook verplicht vanwege certificeringen als ISO en VCA. Toch heeft deze vorm van periodiek keuren ook zijn beperkingen. In de meeste gevallen vindt deze slechts 1x elke 365 dagen plaats. Eventuele tussentijdse schades, slijtage of aanpassingen aan apparatuur of werkruimten zijn dan minder goed op de spreekwoordelijke radar.

Uw medewerkers werken op dagelijkse basis met de machines, apparatuur en installaties. Zij hebben persoonlijk de meeste baat bij een veilige werkplek en zijn dan ook eerste in lijn om dagelijks voor gebruik een kleine veiligheidscontrole uit te voeren. Vanuit ARBO is het toegestaan om interne inspecties uit te voeren. Dit wordt soms ook gestimuleerd vanuit certificerende instanties, mits de eigen inspecties al dan niet worden aangevuld met externe keuringen en inspecties.

Maar hoe zit dat dan precies? Wat staat er in de relevante ARBO wetgeving en wat zegt de theorie? Hoe voert u deze inspectie(s) uit en hoe legt u deze correct vast? ToolSafety helpt u hierbij door middel van onze online trainingen tot Voldoende Onderricht Persoon (VOP). Door het volgen van onze training(en) doet uw medewerker de juiste kennis op en kan u aantonen dat hij of zij voldoende onderricht is heeft om de interne inspectie uit te voeren. Op deze manier kan u aansluitend tussentijdse inspecties of audits uitvoeren en deze correct vastleggen om zo de dagdagelijkse veiligheid binnen uw bedrijf te vergroten.

De volgende e-learnings bieden wij (binnenkort) aan:

  • Voldoende Onderricht Persoon (VOP) Elektrische arbeidsmiddelen volgens NEN 3140 (binnenkort verkrijgbaar)
  • Voldoende Onderricht Persoon (VOP) Ladders, trappen en rolsteigers volgens NEN 2484 / NEN-EN 1004 (binnenkort verkrijgbaar)
  • Voldoende Onderricht Persoon (VOP) Magazijnstellingen en stalen opslagsystemen volgens NEN-EN 15635 (binnenkort verkrijgbaar)

Heeft u interesse en wil u op de hoogte blijven? Schrijf u dan alvast in op onze nieuwsbrief, houdt deze website en onze online kanalen in de gaten of neem direct contact met ons op via de gegevens in de onderbalk.