incl. BTWexcl. BTW

Mondmaskerplicht per 01-12-2020

Op 1 december 2020 wordt het dragen van mondmaskers in de publieke (binnen-)ruimte verplicht. Maar wat houdt de nieuwe mondmaskerplicht voor u (en uw bedrijf) eigenlijk in? Enkele vragen en antwoorden:

V: Op welke plekken zijn mondmaskers verplicht vanaf 1 december?
A: Vanaf 1 december is het verplicht om mondmaskers te dragen in stationsgebouwen, luchthavens, winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters, middelbare scholen, hoger beroepsonderwijs en contactberoepen (zoals kappers, taxi’s en rij-instructeurs).

V: Moeten er ook binnen mijn bedrijf mondmaskers gedragen worden?
A: Als u niet binnen de hierboven genoemde productgroepen valt dan is het dragen van een mondmasker niet verplicht (maar aanbevolen). Wel kan de werkgever mondmaskers als instructierecht instellen via het kledingvoorschrift.

V: Kunnen werknemers de mondmaskerplicht weigeren (en wat betekent dit voor de werkgever?)
A: Werknemers kunnen mondmaskers weigeren op grond van medische redenen maar als er geen alternatieve werkplaats (incl. thuiswerken) mogelijk is, komt het niet kunnen werken voor rekening van de werknemer!

V: Mogen werknemers op locaties met mondmaskerplicht ook een ‘Face shield’ dragen?
A: Nee. Een Face Shield mag niet gedragen worden als alternatief. Op alle andere plekken kan een face shield wel gedragen worden.

Alle mondmaskers in de ToolSafety shop zijn tijdelijk verkrijgbaar met 10% korting. Gebruik hiervoor de code ‘ mask10 ‘ bij het afrekenen. Op=op en deze aanbieding geldt tot en met 31-12-2020!

Vond je dit artikel leuk?

Delen op Facebook
Delen op Linkedin
Delen via email